Milyen legyen a kép vagy design, amit feltöltesz?

A feltöltött képek és dizájnok JPEG, PNG vagy PDF formátumúak lehetnek. JPEG és PNG esetében gondosan ügyelj arra, hogy felbontásuk a nyomtatni kívánt méretre számolva érje el a 150-200 dpi(pixel/inch) azaz a 60-80 pixel/cm részletezettséget, és maradéktalanul élesek legyenek. Vigyázz, mert a képernyőn látható kép nagyon csal a felbontás tekintetében! Ha a feltöltött kép vagy dizájn felbontása nem éri el a 100 dpi (pixel/inch) azaz 40 pixel/cm részletességet, akkor a nyomat kifejezetten raszteres, elmosódott lesz.

A fentiek azt jelentik, hogy egy 20*20 cm nyomathoz 1600*1600 pixel az ajánlott felbontás,1200-1200 pixel felbontású dizájnból jó terméket lehet készíteni, de semmiképpen ne használj 800*800 pixel részletességnél kisebb felbontást. Sajnos a képernyőről egyszerűen levett (például
printscreen) képek csak egy 15 colos képernyőn látható méretük felével egyező méretű nyomatok készítésére alkalmasak!

Javasoljuk, hogy teszteléshez feltöltés előtt nyomtasd ki a képet vagy egy részét egyszerű papírra a pólóra nyomtatandóval méretarányosan, és győződj meg annak megfelelő minőségéről!

a) JPEG

A legáltalánosabban használt a fényképezésben. A JPEG képek kiváló színhűségűek és automatikusan tömörítettek. Kizárólag fehér színű termékekre való nyomáshoz ajánljuk, mert nem kezelhető benne transzparens módon a dizájn. Ha például egy fényképből kivágsz egy kör alakú részt valamilyen szerkesztőben és azt elhelyezed egy megfelelő méretű képben, akkor a háttér fehér lesz. Fehér színű termékre való nyomtatásnál ez a fehér háttér automatikusan láthatatlanná válik, és gyönyörű lesz a termék. Színes termékre történő nyomtatásnál a fehér héttér gyakorlatilag tönkreteszi a kép vagy dizájn szépségét, a nyomtatott kép szélén megjelenő éles fehér és termékszín váltás pedig vizuálisan zavarja a kép tartalmának élvezhetőségét. Javasoljuk, hogy a színes termékre készült képeket és dizájnokat PNG formátumban, transzparens háttérrel készítsd el!

http://hu.wikipedia.org/wiki/JPEG

b) PNG

A PNG formátum az egyetlen transzparens hátteret is használó, de kezelhető méretű képformátum,amelyet átalakítás nélkül közvetlenül tudunk nyomtatni a pólókra, termékekre. Kérjük, lehetőség szerint minden esetben ezt használd! Kérjük vigyázz, mert a PNG formátum nem automatikusan transzparens hátterű! Javasoljuk a Photoshop használatát (http://hu.wikipedia.org/wiki/Adobe_Photoshop)!


http://hu.wikipedia.org/wiki/PNG

c) PDF

PDF formátum segítségével feltölthetsz vektorgrafikus képeket is.

Adobe Illustartorban az egyszerű File/Save parancsal választhatod ezt a formátumot.

Corel Drawban a File/Publish to PDF... lehetőséget válaszd.

Fontos: Kérünk vedd figyelembe, hogy a kikapcsolt layerek is megjelenhetnek amikor feltöltöd honlapunkra a fájlt. Sajnos ez feldolgozási hiba, de a termékre az általad feltöltött eredeti PDF-et fogjuk nyomtatni!

Microsoft Word segítségével is egyszerűen készíthetsz grafikákat, amiket menthetsz PDF-ként. Ehhez segítséget az erről szóló blogbejegyzésünkben találsz. Ne lepődj meg, bizonyos esetekben sajnos a tervezőben fehér hátteret látsz a szöveg és a PDF egyéb elemei mögött. Sajnos ez feldolgozási hiba, de a pólóra az általad feltöltött eredi PDF-et fogjuk nyomtatni, ami ezeket nem tartalmazza!

A gyártási idő kis mértékben növekedhet. Kérjük, figyeld a kosárban a kézbesítési dátumot, amit ennek megfelelően ajánl az oldal. Ha sürgősebb a rendelés, keresd ügyfélszolgálatunkat!